Bali, Surf

tubsvågrar


jag kommer ihåg när pappa berättade om hans hole-in-one. han sa att jag inte fick säga det till nån, för det är en sån magisk sak som alla golfare vill göra, som bara händer, eller inte händer liksom. och pappa var själv när han gjorde det så därför tyckte han att det var lika bra att inte berätta det för nån, han vet ju själv att han har gjort det. men jag kommer ihåg när han berättade för mig, hur levande han var och hur magisk stunden måste ha varit.

att tuba en våg måste vara exakt likadant som att göra en hole-in-one. och igår tubade jag en fet jävla våg, eller inte fet, men den var huvudhög, glassy som bara den, ljuset var solnedgångljus och det finaste av sin sort. jag och nick låg bredvid varann på mushroom rock, njöt. en perfekt vägg rullade mot oss, mycket större än alla andra. vi paddlade båda ut och hamnade exakt i rätt läge, jag sa till nick, den här får du fan inte, han sa detsamma och vi paddlade två eller tre paddeltag var och ställde oss upp exakt samtidigt, jag hinner inte bli varken glad eller ledsen för att jag droppar in på min kompis för vågen är så helvetes snabb så innan jag vet vad ligger jag i tube-stance och drar handen en glassy vägg, en vägg som fortsätter upp och runt om mig, bakom mig, framför mig och över mig. en vägg som

rullade och,

rullade och,

rullade.

i säkert förtio rackarns meter tubar jag en perfekt snabb indonesisk våg. hoppar av den, sträcker armarna över huvudet som om jag skulle lyfta en bil och skriker av glädje. WOPPIDOOODELIDEY waaaahhhh!!!HHH! WAAH WHAHAHH!! paddlar ut fortare än vad vågorna rullar in och skriker flera gånger åt nick, JAG TUBADE EN JÄKLA FETE VÄGG HELA VÄGEN IN!!! men innan jag hinner få han att höra så hör jag han skrika. ALLTSÅ PETTER JAG TUBADE DEN!!! JAG TUBADE DEN!!! SÅG DU???

klart som fan att när jag lägger mig i tubestance åt höger så gör han det åt vänster. klart som fan att vågen är prefekt åt båda hållen. att vi tubar samma våg. klart som fan att vi får dela en upplevelse som är så just nu och personlig den bara kan bli.

vi är fan tubsvågrar sa nick

gimmeifive på det och ännu en magisk indodag avslutad.

2 Comments

  • Du är bara helt jävla otrolig…jag har just med min emaptiska förmåga OCH ditt underbara sätt att uttrycka dig som är så levande, gjort en hole-in-one OCH tubat…..:)

    Kram
    /Laila

  • HHHAHA laila du är för snäll!! Du känns väldigt närvarande fast du är på andra sidan jorden, ha det bra. Kram Petter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *