Bali, Surf, Thoughts

uluwatu


det finns inte många semesterstränder som är lika häftiga som katalogbilderna. men det finns en som är häftigare, det kan idus också skriva under på. uluwatu. hör du? bara genom att ljuda kombinationen av bokstäver så blir man sjukt nyfiken på vad som finns där bakom dem. eller hur? och det är något fint, det vet man redan innan. och det är min absoluta favoritplats på hela jorden, bortsett från de många ”hemmavie” på bjäre.  jag har haft min sjukaste meditationsupplevelse här, det var förra året och jag skrev lite om det då också. bilderna från förra året representerar stället bättre,se här och här om du vill!

men.

i år har jag även SURFAT det!

uluwatu.

och.

och, WOW.

det häftigaste brytet i hela världen. det måste ju vara det. jag har svårt att se något annat jordiskt spot slå känslan. bo uppe på berget och klättra ner längs den långa slingrande labyrint-trappan varje morgon för att sedan beroende på tidvattnet vada eller simma ut genom grottan, för att paddla ut över revet, revet som man sett som en akvarell målning av nirvana eller något annat sjukligt magiskt från ovan.

paddla ut under vitvatten och över dyningar som bildar en av världens finaste vänstrar. en våg med sex olika peakar som peelar i evigheters evigheter och tydligen kan koppla ihop för kilometerlånga åk nån gång vart tionde år. sätta sig på brädan utanför klipporna som formar något som måste vara världens ände. på utsidan. vara rädd, njuta, le, skratta och fånga livsviktiga vågor.

för er som surfat det så vet ni att charmen i att paddla in för att käka frulle också bidrar en hel del till magiken. sikta på fel hus och du driver några runt hörnet och har nån kilometer med klippvägg till nästa strand. som också är helt magiskt fin och värd en hel a-fyra den också. det är nog inte bara uluwatu jag är kär i, jag håller nog på att bli kär i hela bali. eller kanske är det hela indonesien, har 17.505 öar kvar att besöka.

MMMHH.

4 Comments

 • hehe driva runt klippor är alltid nice på ulu.. min favoritsysselsättning dem dagarna jag inte vågar surfa där!
  glöm inte köpa picsen på mig i uluwatu, vill väldigt gärna ha någon därifrån!!

  Ps. Det finns ett ställe som är lite häftigare än uluwatu och Bali, inte ofta, väldigt sällan, kanske ett par gånger om året max!
  men en spågumma sa till mig att 20m/s VNV närmsta två dagarna skulle göra susen,. yes yes you know what I mean! Just nu finns det ingen plats på jorden jag hellre skulle vilja befinna mig på än just där!! Erkänn nu petter för dina läsare!!! det finns inget mer episkt i hela världen än episkt hemmasurf!!!

 • WORD. avis må jag vare men vänta lite så ska du få lite text o lite video från ett tillfälle som är mycke svårslaget

 • Visst är det underbart! Kommer ihåg när vi åkte dit och hur andlöst vackert det var. Att sitta på dom klipporna och titta ut över havet, helt oslagbart.

  Hoppas ni har det bra, verkar definitivt så! 🙂

  Kram Sofie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *