California

San Francisco


Att köra in i San Fransisco var en helt totalgalen upplevelse. Ända sedan jag såg filmen Den långa vandringen har jag velat åka till staden med den röda bron. Att nu, 21 år gammal köra in i San Fransisco utan att riktigt veta vad det är för place var helt insane. Jag körde en bra bit och vägarna började gå upp och ner i 45 graders vinklar och i just en sån backe blev det rött. När det slog till grönt började jag köra o linn frågade, vem har företräde nu? Ehh jag? Han kommer korsa min körbana… Jaha, men alltså har du företräde för den där?? Så stod där en en fet spårvagn mitt i vägen.. Hmmmm..

Vi körde och körde och vi skulle hämta upp några grejjer från en sponsor men paketet hade inte hunnit komma så vi parkerade vår fina bil på en lugn gata som ej lutade för att sova. Enda problemet var att grejjerna vi skulle plcoka upp vår sovsäckar och campingutrustning och att sova utan dem kände vi ju av så innan solen var vi uppe och köpte bagels för att börja äventyrsdag nummer 1 i californien. 10 minuter efter vi fått i oss våra bagels och vi skruvat på en satellitkanel med svensk housemusik såg i nåt rött på vägen framför oss. Nää de kan inte vara…

Nä.

Golden Gate Bridge.

Gatorna som gick upp och ner och spårvagnarna jag glömt fanns de var galet häftiga. Men att bränna över bron och pumpa musiken på max var fräckare än i i barnfilmen.

7 Comments

 • Åh vad jag saknar USA när jag läser om det. Ni kommer att ha det kanon på er bilresa. Jag som gjort en bilresa i tre veckor i Kalifornien och Nevada vet vad mycket häftigt och underbart ni kommer att se. Av alla resor jag gjort är det just vår roadtrip jag längtar som mest tillbaka till. Besök om möjligt: Santa Barbara (att åka upp i bergen där snön fortfarande ligger är en sjukt cool upplevelse speciellt sen vägen upp dit som mest är gjord för en bil)
  San Luis Obispo är en otroligt mysig liten ort med massa kolibris.
  Monterey förtjänar ett besök, speciellt Monterey bay aquarium.
  Att absolut inte missa är Yosemite med Mirror Lake och glaciärerna. Se upp på vissa ställen intill vattenfallen, där är det halt 🙂 Också Redwood måste upplevas, kör igenom Drive Thru tree när ni entrar parken. Dessa träd är sjukt höga.
  Kör ni mot Nevada så undvik Delano, ett riktigt skumt ställe där det enda som ljöd i natten var pistolskott och sirener, ni måste dock köra via Death Valley och det är häftigt.
  Sacramento är också ett trevligt ställe, San Diego är underbart. Las Vegas var inte mycket att tjoa över men väl värt att besöka åtminstone en gång.

  Ha det jättebra och ta hand om er!

  Kram Emelie
  (Petters kollega på Tema klasskort)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *