Sri Lanka, Thailand, Travels

den stora resan 2.0


igår satt vi, linn i min kontorsstol och jag på en pinnstol, och stirrade konstant på en datorskärm från sex på kvällen till tolv på natten. äventyrslystna rackare känner vi oss när vi skiter i allt snack om utbildning cv och karriär och sticker iväg ännu en gång! det känns som att en långresa en sässong eller ett “gapyear” det är en grej, två sånna, det är faktiskt lite radical i det prestationssamhälle vi lever i. vafan liksom de e väl bara o passa på! oroa sig kan man göra när man e gammal, o inte ens de! att roa sig däremot, de kan man nog inte göra för mycket!

förra året tog vi ju en enkel flygbiljett från sverige till kapstaden den 18 november och tänkte att vart vi tar vägen sen det får framtiden avgöra. men tydligen gillar inte personalen bakom incheckningsdiskarna det, oavsett land, så vi fick smyga och smöra oss genom dem för att inte bli nekade påstigning, vilket vi ierförsig blev på den där första resan. det är väl förståeligt, men ändå tråkig känsla att inte kunna boka en enkel resa, sticka nånstans, se vad som händer, och sen boka en enkel resa till nåt annat land när man väl känner för det.

den här gången har vi iallafall bestämt oss för att boka allt på en gång. och det är några resor att hålla koll på. för att inte tala om alla olika resebyråer och flygbolag, alla val man ska göra, försärkingar baggage, mat osv. alla system uppbyggda för att du ska göra fel och så att de ska tjäna en extra slant på de som förhastar sig. en bokstav fel på en biljett och det är i princip att kasta den eller räkna med att få sitta tre veckor i telefon och få betala sjukt mycket pengar för att få rätt på det. på flygningen mellan kuala lumpor och denpasar finnst det tretton måltider att välja mellan. i indien får man välja om man vill betala extra för att få “good karma”. sen kommer avgifterna, “user development fee”, “convienience fee”, “passanger and service fee”, “transaction fee” “supersize luggage fee”.

vi ska ierförsig inte till mer än fem länder. men vi ska på tretton flygplan, tågluffa genom halva indien, båtluffa eller något runt nånstans genom indonesiens delta av sjutton tusen öar och säkert femton gånger så många vågor. den första resan skulle ta förtioåtta timmar!! så den sket vi i och istället så börjar vi med tre dygn i new delhi. får se hur det går, bangkok kan uppfattas som liten rörig asiatisk stad, men tydligen har bangkok och london mer likheter en bangkok och new delhi. hmmm… man kan ju oxkså ringa kilroy, och få ett paketpris med få ombokningsbara biljetter, men lite match ska det ju vara! nu har vi skräddarsytt vår resa i detalj, och behöver endast punga ut med nio tusen. lika mycket som t/r endast till indonesien ligger på. vi får väl räkna med några nätter på flygplatser lite här och där, kalla golv och äckliga råttor.

men det kommer att bli en sjuuk resa! vi kommer att ha rest åtta olika flygningar med air asia. vi kommer att landa mitt i natten i colombo, sri lankas huvudstad. vi kommer att träffa folk vi träffade sist, både sånna som var på resande fot, och lokalbefolkning som vi snackat med på facebook. sen kommer vi att träffa idus och robin i indonesien. bokat och klart. den 23 januari drar vi!

3 Comments

  • jo den verkar bra! men vi använde faktiskt till slut bara momondo.se för att hitta flygbiljett/resebyrå för vi tycker den hittade relativt rätt på priserna, och den sökmotorn söker på ett annat sätt, den söker genom alla olika resebyråer, prisjämförelsesajter och även på bolagens egna hemsidor. cph-new delhi kostade tex 7400 med resfeber och 2400 med momondo. sen är det ierförsig upp till en själv att kolla så att de resor man hittar säljs av pålitiliga bolag vilket kan bli jäkligt frustrerande, speciellt när biljetten plötsligt gått upp o man måste börja kola på nya alternativ..

    HAHA!! fan va naajs! tjooohoooo

  • IH! jag börjar få liiite resbeber! Det ska bli så KUL! Och kul att du följer med oss denna gången också Mette!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *