Sunshinstories Family, Torekov

marlan


när vi flyttade till gården skaffade vi marlan. marlan är helt lost. marlan heter marlan för att jag o simon kallade henne för det tills hon började svara på det. egentligen är det vår datanördpolare marlan som heter marlan, men vi tycker det var ett fräckt namn o nu heter även vår katt det. hon är världens kaxigaste katt. hennes revir sträcker sig säkert ut på pirens spets i torekov till ända till ica i västra karup. hon sätter alla andra djur på plats, katter förbigående hundar tillochmed hästarna har hennes respekt. sen lämnar hon sina undersåtar utomhus och vandrar in i huset där hon lever loppan. lagom lugn eller. hon har en massa konstiga saker för sig, det senaste att dricka blomvatten. slutar med att alla blomorna ligger utspridda på middagsbordet och marlan trycker sitt lilla katthuvud djupt ner i vasen för att ta en slurk. hon brukar klättra högt upp i träden tills hon inte vågar komma ner, ofta för att jävlas med hundarna som står nedanför. en gång var både hilda, dogge och nellie (mormors och våra två hundar) ute i trädgården och chillade. då vandrade marlan ner o lade sig bekvämt i mitten av trädgården. först när hon hade hundarna på vars en sida om sig som i en ring gjorde hon sig sedd. precis innan de nådde henne hoppade hon upp i luften, sprang bort och satte sig inne i häcken, dit in hon såklart visste att hundarna inte vågade gå. genialisk är hon.

idag blev marlan jagad av hilda, vår hund. sen finner hon sig inte i det och blir förbannad. så då börjar hon jaga hilda istället tills hilda springer iväg, då hoppar marlan nöjt upp på kungastolen till vedhög och retar hilda för att ihon inte kan komma upp.
IMG_7022-Edit

IMG_7030-Edit

IMG_7039-Edit

3 responses to “marlan”

  1. Haha! Visste det, det är en riktigt kittybild! Skooojj! Fan jag fick aldrig säga goodbajs o sånt till dig.. -.- lycka till med fotoutbildningen iaf!

  2. […] mailbu. hon är en blandning av massa hundar som ja inte kommer ihåg vad de heter. men hon är mer än en vanlig hund. hon har något riktigt djuriskt i sig. hon är liten men världens längsta, kan hoppa jättehögt, och gå på två ben och se ut som en surikat. hon kan räka sig, och därav fått namnet “räkan” av joel som passar sjukt bra. hon är världens bästa på att bädda ner sig och har en specialteknik då hon går runt runt i tio tusen cirklar innan hon lägger sig ner, pang tjoff helt stilla. idag jobbar linn och idag är det jag o malibu. vi har varit ute o jagat o jag har placerat mig i vår nya och stört sköna soffa för att redigera ett gäng festbilder. malli har gått i tio tusen cirklar o ligger nu vid mina fötter och vaktar. vaktar mot marlan som ligger på soffan mittemot. marlan, vår katt vars plats i vårt hem inte går av för hackor den heller,  https://sunshinestories.com/2009/11/marlan/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *