Sunshinstories Family, Sweden, Torekov, Work & Projects

familjen toremalm


IMG_8559-Edit-Edit

suttit på rummet hela dagen. chillat rundor på nätet och jobbat med lite bilder. har nu spenderat en timme i måndagsverkligheten.

hämtade svea hos sin polare. de lekte med ballonger. det fanns typ tjugo ballonger. det fanns två röda balonger. båda ungarna bestämde sig för att de ville ha båda de röda ballongerna. de ville inte ha vars en röd o vars en blå. båda två ville ha båda de röda.

två femåringar i ett nötskal

morsan är kock. rätt najs när hon slänger ihop gott käk på 10 minuter. riktigt goda grejjer. utan att behöva anstränga sig. lite av det, lite av det. inga mått eller nåt. plötsligt står maten på bordet. två rätter. gott! frågade vad hon hade gjort idag. ingenting. så jäkla jobbigt.. bara varit i stallet hela dagen. inte fått gjort nått vettigt. ingenting för henne är bland annat att sköta om fyra till sex hästar. dressyrträna samtliga. avla fram diplomsto. tävla. idag lade hon en hel dag på det där. utan att ha gjort nånting. och då hade hon ändå flyttat en femhundra kilos storbal. själv.

brorsan har mycket i skolan. men han är sjukt duktig. praktiserat hos nån grym arkitekt i göteborg och i princip fått jobb där. nu ska han göra karriär och bli familjens stolthet. lätt att han kommer det. men skolan är jobbig och farsan försökte peppa honom.

han drog en story om en snubbe som besteg mount everest på den tiden vi var kidz. när man kommer till toppen har man inte lång tid på sig innan man måste klättra ner igen. för man måste ner en bit innan det blir mörkt. i mörkret blir det snorkallt och sjukt stormigt. den här killen stannade lite för länge. de andra hade haft sina 5 minuter på toppen och när han en kvart senare gick efter dem var det redan för sent. skymingen kom och han fastnade i en storm. fick vänta ytterliggare. när han började klättra igen ramla han ner i en isklyfta. slog fast sig med en yxa. fick grepp med skorna. kollade ner. åttahundra meter isvägg. två meter brett. där hängde han. det blev kolsvart på två minuter. han drog loss ena yxan. slog in den två decimeter längre ner. drog loss den andra och gjorde samma sak. 800 meter. mitt i natten. från toppen av världens högsta berg. helt själv. hela vägen ner. det gäller fan att kunna se långt.

svea kollade på farsan. pappa ditt ena öga är lite blått. och ditt andra. det är jätteblått!

haha klockrent! farsan ger sin inte i första taget. blåtiran är från konditationsträning för gubbar. konditionsträning kombinerat med ultimate fighting där 130centimersklubbor är ett tillåtet vapen. innebandy kallar de det.

han drog en liknelse till sveas “line”. det var en afrikan som back in the days var och jobbade i torekov. 60-talet. på den tiden då man knappt hade sett en mörkhyad människa här. afrikanen jobbade ett år sen stack han. och vad tyckte han om sverige. well. the green winter was kind of okey. but the white one.. the white one was horrible. haha

en härlig timme. nu har min kock till mamma även slängt ihop den tredje rätten. kringlor. så ska nog spendera en härlig timme till med familjen!

2 Comments

  • Underbara familjen Toremalm!
    Rena rama powerfamiljen med fullrulle hela tiden, tusen saker på gång och ett himla stoj! JAG TYCKER OM ER!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *