South africa

braaii:in al naits


afrikaans är rätt najs. det är bara att kolla på en karta så ser man vad roliga namn alla orter och områden har. och de har ett ord som är typ “jaaae” och betyder precis såsom vårat “ja”. förkortningar som typ “plett” eller det mer utdragna “plaaait” för plettenburg bay uttalas som massa andra ord sjuk roligt!

igår nalkades det värsta braikvällen. vi köpte en flaska gott vin som inte kostade mer än en slant, färsk kyckling, korn biffar och majs av en kille på gatan. grillade tomater och grönsaker. slängde ihop en stor sallad med de andra. mh mh mmmmh! det slutade med att vi hade så mycket mat så ingen orkade äta allt och vi åt totalt typ 4 omgångar. som dessert blev det majsen. vi hade slängt in den längs in i grillen med blasten o allt på o låtit den ligga i typ två timmar. när vi tog ut den brann det åta helvete. men oj så gott det blev! det krävdes massa kärlek lite eld och en lång väntan, konsumtion av en flaska vin men ojojoj säger jag bara! så gott!

det blev så bra så idag nalkas en ny braikväll. och idag ska vi grilla ännu mer majs! och till dessert ska vi grilla banan med choklad. och efter tradition ska man ju även in med en flaska sherry i elden. vänta tills den blir brännhet sen skickar man runt flaskan tills den blir tom. och vid det laget har alla blivit lte snurriga i skallen för tydligen händer nåt speciellt med alkoholen eller nåt annat när den legat i elden. mh mh mmmmm!

vågorna är sönderblåsta. men sällskapet. och maten. den är fantastisk!

IMG_9844-Edit

IMG_9848-Edit

IMG_9892-Edit

IMG_9877-Edit

IMG_9932-Edit

IMG_9933-Edit

IMG_9901-Edit

IMG_9952-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *