South africa, Surf

hajhaj!


hade precis paddlat ut och var på väg mot lineupen när det kommer poliser på fyrhjulingar och börjar vifta med armarna. wtf tänkte vi, för långt ut för att höra vad dem sa. men när folk fort som tusan började paddla in mot land så började hajen-vinjetten dundra i mitt huvud. “shiiit petter en haj aaah fort upp på revet”. några sekunder av panik och jag struntade helt i alla sjötulpaner och andra vassa kanter och sprang upp. frågade en man vad tusan som hände och han svarar “I’m telling you there’s a big fucking shark out there, braaau” och mycket riktigt, när vi stod på stranden med de andra surfarna, lite anfådda och rätt uppskrämda såg vi en fena dyka upp precis där vi brukar paddla för att fånga vågen.. och sen dök den upp igen och igen och igen och igen “jag tänker inte surfa mer idag i alla fall..”

ända sen vi kom till sydafrika har det snackats om hajar. eller redan innan vi kom hit också förresten.. redan i “drive thru south africa” snackas det om hajar, kite-mårten berättade lite om hajar och min mamma snackade om hajar. Lena, den tyska tjejen som jobbar på hostlet, sa härom dan “jag får egentligen inte säga detta till gäster men dem hittade en 4,5 meter lång vithaj inte långt här ifrån för bara en eller två månader sen” så jag har varit lite nojjig. men Bongi, sydafrikansk kille här på hostlet, försökte lugna mig med att det är större risk att bli dödad i en bilolycka. men det är först nu allt “snack om hajar” slutar vara bara snack och blir verklighet. jag är rätt orolig för att jag för några år sen nästan önskade mig coola hajbetts-stygn efter att ha sett en cool blond tjej som surfade trots att hon fått en arm avbiten av en haj. allt jag önskade mig den perioden (sommaren 2008) har på ett eller annat sätt slått in. och som det inte var nog hittade jag en HAJTAND senare idag. det är ungefär som när maffiabossar skickar en pistolkula till sitt offer innan han sjuter dem. vad vill ni mig hajarna? jag tar tillbaka det jag sa, okej?

3 Comments

  • MEN VAFASEN, tror ni jag gillar när sånna här inlägg kommer upp? HELL NO! Sitter nästan och skiter på mig av nervositet att Linn plötsligt ska skriva “…så nu kan jag bara skriva med en arm eftersom den vänstra är avbiten, så ni får ursäkta om jag skriver långsamt”. GET OUT OF THE WATER!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *