South africa

jambo!


IMG_9115-EditIMG_9109-EditIMG_9116-EditIMG_9144-EditIMG_9105-Edit

jeffreys bay är underbart! idag är det hur varmt som helst! nästan för varmt. igår var första riktiga dagen här. vi gav oss ut på jakt efter surfbrädor. det finns fler shapers och surfaffärer i denna lilla byn än i hela sverige. ripcurl, quicksilver, billabong har factory outlets och jag får små ryckningar av all fina bikinis som kostar mindre än hälften jämfört med hemma.. vi hittade två riktigt fina brädor! 800 rand styck = 730 svenska spänn

men jag berättar mer om dem någon annan dag.

finns inte så många bilder än och det beror på att vi är lite rädda för att ta upp feta kameran. jag trodde jag visste vad fattigdom var, jag har sett det på tv och film. men det visade sig att jag inte hade en jävla aning. när vi satt i taxin på väg från port elizabeth till jbay så körde vi förbi kåkhus, folk som bara strövade omkring i trasiga kläder, kossor som stog på ett fält av sopor. här i jeffreys bay är det annourlunda. mycket lugnare och skänare stämmning. men kontrasten mellan dem feta beach housen och folk på gatan är stor. jag kommer på mig själv med att vara rädd för alla mörkhudade människor.. känns helt sjukt. jag trodde inte jag var det minsta rasistisk och tror på människors lika värden. känns läskigt när jag märker vilka fördommar jag har.. idag är det sjukt varmt.. puh. vi har varit på stranden. vågorna är “dåliga” idag. men i sverige hade ju folk jublat över detta.

stranden är galet fin och med tusentals vackra, vackra snäckor överallt! dem har kommit in med den östliga vinden. det har även kallvattnet! brr, kallt!

imorse var det vindstilla och över 30 grader, men så plötsligt kommer ruskigt starka vindar som skapar en liten sandstorm så vi fick fly upp från stranden.

imorgon ska vinden vända och vågorna bli grymma. vi måste fixa våtdräkter tills dess! nu ska jag ut till petter och chilla i solen!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *