South africa

around the world med 9,2 kilo


IMG_8685-Edit

jag är sjukt stolt över min packning.. det var värt den planeringen som det faktiskt tog. eller, planering och planering.. jag ställde fram väskan 2 veckor innan jag skulle åka och la i efter hand, och packade om och försökte tänka så realistiskt som möjligt. man använder ju typ samma kläder trots att man tar med hela garderoben! springer runt i bikini och slappa klänningar.
så slängde jag ner allt i min 75 liters trunk rullväska som jag köpte när jag skulle till fuerte i en månad.

problemet var bara att när jag och mamma sprang till bussen så märkte jag hur all packning åkte ner i bottnen på väskan och bara tog upp en tredjedel.. det skramlade runt nere vid hjulen och såg sjukt dumt ut. jag skulle alltså behöva köpa en ny väska. efter några minuter på google hittade den ultimata väskan! en packpacker ryggsäck som man både kunde ha på ryggen och rulla! gött att jag ska till stockholm, där finns den.

så när jag åkte från leksand så visade det sig att mamma hade mer packning att ta hem än jag hade för en halv-jorden-runt-resa på 6 månader, så vi bytade väska! jag fick hennes lilla weekend rullväska och hon min stora trunk.

den lilla rullväskan var så liten att jag till och med glömde den i en buss på cityterminalen i stockholm.. kom på det efter 5 minuter och spraang tillbaka för att se hur bussen svängde ut och kastade mig framför den. puh, i den här väskan finns allt jag ska ha i 6 månader.

i stockholm var vi runt på varenda naturkompaniet (finns typ 6 affärer i city), men “min” väska var slutsåld överallt. hittade ingen liknande som var värd att köpa.

så jag har fortfarande en miniväska, min packning väger 9,2 kilo. och jag har ändå med mig lyxiga saker som hårinpackningen jag fick av cajsa, en spikmatta utan skumfyllnad som min snälla,snälla moster gav mig och en julklapp från mamma!

oooch, jag kan ta med mig massa saker hem!

2 Comments

  • hur går det ihop? :O jag har en minst dubbelt så stor väska som är överfylld när jag ska vara hemma i fyra daaar! haha, jag är så jädra dålig på det där med packning. ALLT ska med! bara liksom utifall att sådär…… har till exempel med mig en bikini hem över helgen. vet själv inte riktigt varför.

  • haha!! fast en bikini är fakiskt aaalltid bra att ha! inbillar jag mig i alla fall.. jag brukade också överpacka och liksom gardera. men den här gången vill jag kunna ta med mig massa saker hem. tre ton pärlor och 15 bikinis och 230 snäckor typ. så jag måste köpa en ny väska så småningom. lovar att skriva om övervikten jag antagligen får betala för på hemvägen.. :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *